вівторок, 07 серпня 2007 08:12

Журнал Fortune склав рейтинг найбагатших людей

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс більше не є найбагатшою людиною в світі. У черговому рейтингу Гейтс поступився першою строчкою в списку найбагатших людей мексиканцеві Карлосу Сліму.

Грунтуючись на липневих котируваннях акцій компаній, належних Сліму, Fortune оцінює Сліма в 59 мільярдів доларів. Гейтс, що декілька років очолював подібні рейтинги, перемістився на другий рядок із станом в 58 мільярдів доларів. На третьому місці в списку Fortune розмістився інвестор Уоррен Баффет, що раніше займав другий рядок рейтингу.

Компанії, якими володіє виходець з Лівану Карлос Слім займають не менше третини фондового ринку Мексики і забезпечують близько п"яти відсотків внутрішнього валового продукту цієї країни. Слім, зокрема, володіє найбільшою компанією мобільного зв"язку в Латинській Америці - America Movil. Проте його ділові інтереси не вичерпуються телекомунікаційним бізнесом, Сліму належить цілий ряд компаній - від мережі ресторанів до декількох банків.

Коментуючи зміну лідера списку найбагатших людей миру, Fortune відзначає, що і Гейтс, і Баффет останні роки направляли значну частину свого стану на добродійні цілі, вважає журнал Fortune.

Зараз ви читаєте новину «Журнал Fortune склав рейтинг найбагатших людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі