вівторок, 11 грудня 2007 12:31

Журнал Fortune назвав 25 найвпливовіших бізнесменів світу

Журнал Fortune назвав 25 найвпливовіших бізнесменів світу

Журнал Fortune опублікував рейтинг 25 найвпливовіших людей в бізнесі. Перше місце в списку зайняв засновник компанії Apple Стів Джобс.

На думку експертів, Стів Джобс добився успіху в п"яти галузях: у комп"ютерній сфері і сфері стільникових телефонів, в кінематографі, в музичній індустрії і роздрібній торгівлі.

На другому місці опинився 76-річний Руперт Мердок, виконавчий директор і голова ради директорів медіа-корпорації News Corporation. Свою медіаімперію він будує з 1953 року.

На третій позиції в списку - Ллойд Бланкфейн, виконавчий директор і голова ради директорів інвестиційного банку Goldman Sachs.

Четверте місце узяли "хлопці з гугла" - виконавчий директор компанії Google Ерік Шмідт, і два засновники компанії - президент з продуктів Ларрі Пейдж і президент з технологій Сергій Брін.

Уоррен Баффет, відомий філантроп і фінансист займає п"яту строчку в рейтингу. Уоррен Баффет є головою ради директорів і виконавчим директором американської холдингової компанії Berkshire Hathaway, яка займається інвестиціями і страхуванням.

РексТіллерсон, виконавчий директор і голова ради директорів нафтового концерну Exxon Mobil, на шостому місці.

До сьомого місця скотився голова ради директорів корпорації Microsoft Білл Гейтс. Правда справедливо треба відмітити, що зараз він все більше уваги приділяє фонду Bill & Melinda Gates Foundation, створений ним і його дружиною, і який займається в першу чергу добродійністю.

На восьмому місці голова ради директорів і виконавчий директор компанії General Electric Джеф Іммельт.

Найвпливовіший в списку японець, президент японської компанії Toyota Кацуаки Ватанабе знаходиться на дев"ятій строчці рейтингу.

Рейтинг десяти найвпливовіших людей світу бізнесу замикає виконавчий директор і голова ради директорів компанії Procter & Gamble Алан Лафлі.

Решта місць перерозподілилася таким чином:

11) Джон Чамберс (Cisco)

12) Лі Ка-шінг (Cheung Kong Holdings and Hutchison Whampoa)

13) Лі Скот (Wal-Mart)

14) Лакшмі Мітал (Mittal Steel)

15) Джемі Діман (JP Morgan Chase)

16) Марк Хард (Hewlett-Packard)

17) Джеймс МакНерні (Boeing)

18) Марюс Клоперс (ВНР Billiton)

19) Стів Шварцман (Blackstone)

20) Карлос Слім (TelMex and Carso Foundation)

21) Стів Фейнберг (Cerberus)

22) Індра Ноуї (PepsiCo)

23) Ратан Тата (Tata Group)

24) Боб Айгер (Walt Disney)

25) Бернард Арнаулт (Moët Hennessy - Louis Vuitton S. A.), повідомляє etoday.

Зараз ви читаєте новину «Журнал Fortune назвав 25 найвпливовіших бізнесменів світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі