четвер, 08 травня 2008 13:44

Зупинки в київському метро більше не оголошуватимуть діти

Прес-секретар КП "Київський метрополітен" Надія Шумак повідомила, що в столичному метро залишився тільки один потяг, в якому зупинки оголошують діти.

За словами прес-секретаря метрополітену, це пов"язано з тим, що більшість відгуків киян про нововведення з жіночими і дитячими голосами в метро складно назвати позитивними: "Пасажири дзвонили нам на телефони "гарячої лінії", залишали коментарі на сайті. Так от хороші відгуки можна перелічити по пальцях. В основному, це негатив і навіть грубість", - пише ЛІГА.net.

Єдиний потяг із дитячими голосами поки їздить на Сирецько-Печерській лінії, але не виключено, що і його знімуть. "Ідея з дитячими голосами гарна, але втілили її непрофесійно. Ми заздалегідь прослуховували дітей, і звучання було приємне. Але їх записали таким чином, що вийшли неприємні інтонації і ковтання звуків. На жаль, ми поставили те, що нам запропонували, не прослухавши остаточний варіант", - говорить Шумак.

Залишилися незадоволеними пасажири і жіночим голосом у метро. Поки залишили 5 потягів, де про зупинки і закриття дверей оповіщає диктор українського радіо Тамара Стратієнко, на Куренівсько-Червоноармійській і Святошинсько-Броварській лінії метрополітену. "Буквально вчора жіночий голос завдяки деяким технічним хитрощам вдосконалили. Подивимося, як його сприймуть. Можливо, його теж доведеться перезаписати. Зараз багато хто пропонує себе в якості дикторів, тому ми не виключаємо того, що проведемо кастинг голосів", - зазначила Надія Шумак.

Нагадаємо, що за останні кілька місяців у столичній підземці сталось 6 спроб самогубства: 21 січня (на станції "Вокзальна", пасажир загинув), 31 січня (на станції "Поштова площа", пасажир залишився живий), 5 лютого (на станції "Університет", пасажир живий) і 25 лютого (станція "Вокзальна", пасажир загинув), 5 березня (метро "Вокзальна", пасажир живий) і 19 березня (метро Святошин, пасажир, 12-річний хлопчик, загинув).

Після цього начальник КП "Київський метрополітен" Петро Мірошников повідомив про розробку експерименту: "Ми прагнемо зробити метро "добрішим", ми хочемо, щоб у метро були дитячі голоси - нам здається, що це змусить людину подумати про майбутнє. Ми включаємо музику і робимо заборонні написи менш категоричними. Ми просимо наш персонал частіше посміхатися і просимо киян посміхатися в метро один одному. Я б зробив усміхненим пасажирам проїзд дешевшим (у разі підвищення цін на проїзд)".

В рамках цього ж проекту в київському метро з"явився художній поїзд, замість реклами в його вагонах висять картини.

Також у метро незабаром планується оформити "студентські" вагони, де б на стінах можна було читати математичні формули або англійські неправильні дієслова.

КП "Київський метрополітен" закликає учасників виборів мера Києва і Київради не використовувати станції і поїзда метро для передвиборчої агітації.

Про це повідомляє прес-служба КП.

"Я хочу нагадати занадто завзятим політикам... що Київський метрополітен призначений для киян, і ніколи не буде використаний як майданчик для розміщення агітаційного політичного сміття", - заявив начальник підприємства Петро Мірошников.

Мірошников підкреслив, що поява агітматеріалів у метро є несанкціонованою.

На його думку, такі дії штабів учасників виборів демонструють їх безвідповідальне ставлення до комунальної власності.

Зазначимо, що при цьому на моніторах у вагонах метро транслюються ролики Київської міської державної адміністрації про виконану нею за 2 роки роботі і з обіцянками на майбутнє, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Зупинки в київському метро більше не оголошуватимуть діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі