четвер, 14 квітня 2011 21:23

Зростання світових цін на продовольство зробило жебраками 44 млн людей

Зростання світових цін на продовольство зробило жебраками 44 млн людей

Різке зростання цін на продовольство у світі привело до того, що 44 млн людей опинилися за межею бідності, і якщо не приймати подальших заходів, то найближчим часом їх кількість збільшиться ще на 10 млн, попередив в четвер глава Світового банку Роберт Зелік, виступаючи перед журналістами, повідомляє Guardian.

"Страждають найбідніші і їх може стати ще більше через високі і нестабільні ціни на продовольство, - сказав Зелік. - Ми повинні зробити ціни на їжу пріоритетними і захистити бідних і вразливих людей, які витрачають велику частину своїх грошей на їжу".

Згідно з доповіддю Всесвітнього банку, світові ціни на продовольство за минулий рік виросли на 36%.

Ціни на кукурудзу зросли на 74%, на пшеницю на 69%, тільки ціни на рис залишилися незмінними.

Згідно з доповіддю продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) у грудні 2010 року ціни на продовольство побили новий рекорд, а в січні-лютому вони продовжили зростати.

Хвилювання, що охопили арабські країни, багато експертів вважають однією з причин підвищення цін на продукти. Навіть висловлювалася думка, що світ вступає в епоху "продовольчих революцій".

Як повідомлялось раніше, 12,5 мільйона українців живуть за межею бідності.

Зараз ви читаєте новину «Зростання світових цін на продовольство зробило жебраками 44 млн людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі