неділя, 21 червня 2020 11:28

"Зроблю все, аби ви мали гарну зарплату" - Зеленський привітав медиків

"Зроблю все, аби ви мали гарну зарплату" - Зеленський привітав медиків
День медпрацівника відзначають в Україні 21 червня. ФОТО: pixabay.com

День медичного працівника сьогодні відзначають в Україні. Свято запровадили у червні 1994 року. Відповідний указ підписав тодішній президент Леонід Кравчук.

Із професійним святом медиків привітав глава держави Володимир Зеленський.

"Від щирого серця вітаю кожного українського медичного працівника. Як знаних академіків, так і простих лікарів, медсестер, медбратів і водіїв "швидкої". Для нас ви всі найкращі. Для нас ви всі заслужені. Для нас ви всі Люди з великої літери", - написав президент на своїй сторінці у Facebook.

Долучився до привітань медиків прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"День медичного працівника можуть назвати своїм святом не лише дипломовані лікарі, але й багато інших людей, яким фахівці в білих халатах подарували їхній другий день народження. Зі святом вас, шановні медпрацівники", - написав Шмигаль у Telegram.

Прем'єр подякував медпрацівникам за боротьбу із пандемією коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді розповіли, як збільшать виплати медикам

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков медиків привітав у Facebook.

"Робота лікаря, фельдшера, медичного персоналу завжди була і залишається однією з головних для держави, адже без здорової нації не буде здорової країни. Дякую за ваш щоденний самовідданий подвиг, за цілодобову боротьбу за здоров'я та життя українців", - написав Разумков.

Також сьогодні в Україні відзначають День батька. Свято офіційно затвердили минулого року.

Страхові виплати сім'ям лікарів, які загинули через Covid-19, почнуть віддавати наступного тижня. Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна, передає пресслужба Офісу президента.

Зараз ви читаєте новину «"Зроблю все, аби ви мали гарну зарплату" - Зеленський привітав медиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі