понеділок, 14 липня 2008 10:29

Зрив "Сі Бриз-2008" завдасть значної шкоди євроатлантичній інтеграції - експерти

Сьогодні на півдні України розпочнуться міжнародні військово-морські учення "Сі Бриз-2008". Незалежні експерти вважають вірогідним їхній зрив у разі подальшої пасивності української влади.

Фахівці прогнозують, що такий розвиток подій завдасть значної шкоди курсу країни на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Напередодні міжнародних навчань місцеві проросійські організації влаштували декілька скандальних пікетів і сутичок з міліцією. Всупереч волі місцевої влади вони розгорнули наметове містечко поблизу військового полігону в Одеській області, де відбуватимуться навчання "Сі Бриз". Міністр оборони України Юрій Єхануров упевнений, що затримання декількох учасників пікетів охолодить запал пікетників. Але директор програм по безпеці Міжнародних студій Ярослав Матійчек не виключив зриву навчань, що може істотно погіршити міжнародний імідж України і завдати значної шкоди зовнішньополітичній стратегії держави: "Це будуть серйозні провокації. Те, що зараз там відбувається, дуже і дуже погано для України. А особливо на тлі зусиль Саркозі, який є прибічником розширення Євросоюзу і надання перспективи членства для України". "Цензор.НЕТ".

Зараз ви читаєте новину «Зрив "Сі Бриз-2008" завдасть значної шкоди євроатлантичній інтеграції - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі