середа, 29 березня 2023 18:36

Зрадник формує "російський батальйон" на окупованій Херсонщині

Зрадник формує "російський батальйон" на окупованій Херсонщині
Колаборанту Олександру Коротаєву повідомили про підозру. Фото: СБУ

Повідомили про підозру колаборанту Олександру Коротаєву, який формує "російський батальйон" із мешканців окупованих районів Херсонської області.

Він був заступником начальника головного управління МНС в Одеській області, передає Служба безпеки України.

"Після початку повномасштабного вторгнення він переїхав до тимчасово окупованої Херсонщини. Там приєднався до місцевої окупаційної адміністрації і за дорученням гауляйтера Сальдо формував новий військовий батальйон для загарбників", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трьох колаборантів спіймала СБУ

Зловмисник особисто агітував людей воювати проти України. Також він публічно виправдовує збройну агресію Росії, тимчасове захоплення Криму та воєнні злочини окупантів.

Коротаєв переховується на тимчасово окупованій території. СБУ проводить комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів на тимчасово окупованих територіях України. В результаті слідчо-оперативних дій встановлені особи ще восьми організаторів незаконних "референдумів" в тимчасово захоплених районах Херсонської та Миколаївської областей.

Також СБУ знешкодила російську агентуру, очолювану чиновником з Миколаєва. Він передавав росіянам важливі дані про ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник формує "російський батальйон" на окупованій Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі