четвер, 22 травня 2008 11:57

Жорстокі комп"ютерні ігри не впливають на ріст злочинності

Жорстокі комп"ютерні ігри не впливають на ріст злочинності. Так вважає дослідник Ессекського університету Патрік К"єркегор. На його думку, попередні роботи учених на цю тему є необ"єктивними, а статистика демонструє відсутність взаємозв"язку між іграми і поведінкою людини, повідомляє Crimezone з посиланням на IGN.

Не дивлячись на те, що жорстокі ігри останнім часом користуються все більшою популярністю, статистика показує, що кількість жорстоких злочинів і правопорушень, здійснених підлітками, знизилася в порівнянні з початком 1990-х років. "Мільйони проданих дисків із записами жорстоких комп"ютерних ігор вже повинні були привести світ до епідемії насильства", - відзначає К"єркегор.

Дослідник заперечує вплив ігор на поведінку і емоційний стан людей, відзначаючи, що навіть книга або фільм може спровокувати напад жорстокості у людини, схильної до насильства.

Хоча дослідник і не знайшов взаємозв"язку між злочинами, що здійснюються під час гри на комп"ютері, і правопорушеннями в реальному житті, він відзначає, що ця тема поки слабо вивчена і необхідно проводити подальші дослідження. Свої виводи К"єркегор опублікував у виданні The International Journal of Liability and Scientific Enquiry, повідомляє Newsru.

Зараз ви читаєте новину «Жорстокі комп"ютерні ігри не впливають на ріст злочинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі