середа, 24 вересня 2008 20:36

Золото все ще привабливе для інвестицій - експерти

Золото все ще привабливе для інвестицій - експерти

До кінця 2008 року ціна золота буде в межах $750–$ 1000 за тройську унцію. Такий прогноз висловила начальник управління у роботі з дорогоцінними металами банку "Хрещатик" Ірина Павленко.

Як повідомили у прес-службі "Хрещатика", за словами І. Павленко, незважаючи на заяви урядів багатьох країн про підтримку фінансового сектору, інвестори все частіше здійснюють вкладення в золото з метою збереження капіталу. "Значне зростання цін дорогоцінних металів на світовому ринку за останні дні викликане також зростанням цін на нафту, зниженням курсу долара щодо основних світових валют та інфляційними очікуваннями інвесторів", - каже вона.

"Від того, як буде вирішена проблема подолання фінансової кризи на фінансових і товарних ринках, залежатиме ціна на дорогоцінні метали", - прогнозує банкір.

Нагадаємо, за результатами регулярної торгової сесії на Нью-йоркській товарній біржі NYMEX 23 вересня, грудневі ф'ючерси на поставку золота подешевшали на $17,80 до $891,20 за тройську унцію. А ось під час торгів ціна на золото збільшувалася до $908,80 за унцію.

Грудневий контракт на поставку срібла знизився на $0,28 до $13,17 за тройську унцію. Жовтневий контракт на поставку платини подешевшав на $23,80 до $1212 за унцію. Грудневий контракт на поставку паладія закрився зниженням на $5 на відмітці $250,75 за тройську унцію. Грудневі ф'ючерси на поставку міді закрилися зниженням на $0,10 на відмітці $3,15 за фунт, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Золото все ще привабливе для інвестицій - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі