четвер, 24 травня 2007 17:03

Зникли іноземці, яких підозрюють в тероризмі

У Великобританії зникли троє іноземців, які підозрюються в терористичній діяльності і знаходилися під особливим наглядом поліції.

26-річний Ламіне Адам, його 20-річний брат Ібрагим і 24-річний Сері Буллівант підозрюються в тому, що збиралися вбивати британських солдатів за кордоном.

Двоє з них - Ламіне і Ібрагим Адами - пов"язані з Ентоні Гарсія, який недавно отримав довічне ув"язнення за участь в змові з метою здійснення серії вибухів на декількох об"єктах у Великобританії, зокрема в популярному нічному клубі, гігантському торговому центрі і на системі газопостачання.

Всі троє повинні були регулярно відмічатись у відділку і щодня - в компанії, що займається спеціальним наглядом.

Система нагляду

Кілька років тому у Великобританії розгорілася суперечка про те, що робити з іноземними громадянами, підозрюваними в тероризмі, яких неможливо депортувати (наприклад, якщо на батьківщині їм загрожують тортури або нелюдське ставлення), але доказів відносно яких накопичено не достатньо для того, щоб передати справу до суду або навіть пред"явити офіційні звинувачення.

Уряд у той час наполягав на позасудовому ув"язнені таких людей, проте суд ухвалив, що така міра була б нелегальною. Було і інше судове рішення, що оголосило поза законом і обмеженням на пересування таких підозрюваних, оскільки вони де-факто прирівнювалися б до домашнього арешту.

В результаті в березні 2005 року була введена система нагляду за допомогою реєстрації. З тих пір в країні зникли в цілому шестеро подібних підозрюваних. Цього разу поліція пішла на не характерний для неї крок, оприлюднила імена і фотографії останніх зниклих, повідомляє ВВС.


Зараз ви читаєте новину «Зникли іноземці, яких підозрюють в тероризмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі