субота, 21 серпня 2010 19:19

Знаменитий на весь світ донецький голкотерапевт показав свої ляльки (ФОТО)
14

20 серпня у Донецькому офісі лікаря Миколи Ляпко відбувся показ його приватної колекції ляльок. Знайомство з колекцією відбувалося у формі вистави, котру відкрили французькі ляльки маріонетки.

"Я вважаю, ляльки ручної роботи володіють душею, - поділився з Gazeta.ua 56-річний Микола Ляпко. - В моїй колекції авторські роботи, які я привозив з Італії, Таїланду, Австралії, Японії, Китаю, Бразилії. Всього їх 70. Одна з найдорожчих - лялька, яка зображає мене самого. Її зробила своїми руками і подарувала Світлана Василівна Савицька, письменниця-казкарка з Москви. У моїй ляльці частина мене, тим більше - я вийшов дуже на себе схожим і прошу до цієї ляльки дбайливо ставитись. Вірю, що якщо її образити, то і мені можна заподіяти шкоду".


Ляльки в колекції Миколи Ляпко - дерев'яні, ганчіркові, керамічні, з пап'є-маше. Всі ручної роботи.

Микола Григорович Ляпко - знаменитий на весь світ лікар з Донецьку, який лікує акупунктурою. Його аплікатори запатентовані в 30 країнах, 16 з яких - далеке зарубіжжя. У нинішньому році Ляпко переміг в регіональному етапі всеукраїнського конкурсу "100 кращих товарів України", його аплікатори виявилися кращим товаром з Донецької області.

"Все почалося років 10 тому, коли на конференції в Томську одна жінка подарувала мені трьох ганчіркових ляльок, які зробила сама, - зізнався Микола Григорович. - Одну з них я передарував дівчинці з Красногорівки, яка важко хвора. Я у всьому щаслива людина - ліплю здоров'я, як ляльководи ліплять ляльок. Мої ляльки раніше були замкнуті в окремій кімнаті-музеї. Внучки ще маленькі (обом менше року), і грати з ляльками нікому. Ось і захотів поділитися з донецькими дітьми частиною свого щастя, і заразом випустити ляльок в світ, дати їм свободу".

Фото: Тетяна Заровна

Зараз ви читаєте новину «Знаменитий на весь світ донецький голкотерапевт показав свої ляльки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі