пʼятниця, 16 жовтня 2009 09:48

Знайшли священне єгипетське озеро і сенсаційні фрески в Сирії

Знайшли священне єгипетське озеро і сенсаційні фрески в Сирії

Археологи розкопали священне озеро, яке знаходилося на території храму на честь єгипетської богині Мут в руїнах стародавнього міста Таніс, повідомляє Reuters.

За даними міністерства культури Єгипту, озеро знайшли на глибині 12 м під землею на археологічній ділянці в східній дельті Нілу. На думку археологів, озеро було 15 м у довжину і 12 м завширшки. Воно знаходилося на території храму.

Це вже друге священне озеро, знайдене в Танісі, який був північною столицею давнього Єгипту під час правління 21-ї династії фараонів більше трьох тисяч років тому. Перше озеро на цій ділянці було знайдене в 1928 році.

Богиня Мут, яку прийнято зображати у вигляді стерв"ятника, була дружиною бога вітру і подиху життя Амуна. Вона також була матір"ю бога Місяця Хонсу.

У Сирії археологи виявили дві фрески, які зображають небеса і пекло. Ця рідкісна знахідка була зроблена в середньовічній церкві в східному місті Тартус на побережжі Сирії.

Зараз експерти відновлюють картини, які датуються 12-м століттям. Очікується, що вони можуть дати нову інформацію про християнських рицарів, які боролися проти мусульман за контроль на Святій землі 700-800 років тому, повідомляє AssociatedPress.

Знайдені фрески приблизно 2,5 м у висоту і 3,5 завширшки. На думку археологів, вони були намальовані з обох боків вівтаря в каплиці на території фортеці аль-Маркаб. За той час, що вони були в землі, фрески покрилися товстим шаром пилу та бруду.

На фресці, що зображає пекло, показані замордовані люди, яких спалили чи повісили, а на фресці, яка описує небеса, люди намальовані в оточенні квітів.

Директор музею фортеці Бассам Джамус розповів, що ці фрески свідчать про майстерність сирійських художників і проливають світло на соціальне та релігійне життя стародавньої цитаделі.

У свою чергу голова відділу старовини в Тартусі Маруан Хассан сказав, що фрески дуже важливі, тому що "вони були першими знайденими на Близькому Сході зображеннями небес і пекла".

Infox.ru

Зараз ви читаєте новину «Знайшли священне єгипетське озеро і сенсаційні фрески в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі