четвер, 08 липня 2010 17:07

Знайшли невідому скульптуру Мікеланджело

Автор: News.discovery
 

Італійський археолог Флавія Зіса знайшла статую з піщанику, автором якої міг бути Мікеланджело.

Скульптура, довгий час перебувала в приватній колекції, зараз є одним з експонатів виставки "І було світло. Майстри Відродження" у шведському місті Гетеборзі.

Статуя, висота якої становить 111 сантиметрів, є копією мармурової скульптури "Arrotino" ("Точильник ножів"), виставленої в галереї Уффіці у Флоренції. У знайденої Зіса фігури відсутні два пальці і ніс, що змусило археолога засумніватися в достовірності твору. Річ у тім, що автори підробок часто навмисно відколюють носи у скульптур, щоб штучно зробити старішими свої роботи.

Проте потім Зіса провела дослідження і виявила перше згадування про скульптуру з пісковика в книзі "1751". Пандольфо Тіті, автор книги, зазначає, що Мікеланджело зробив копію статуї "Arrotino", коли працював у Пізі. Передбачається, що виявлена Зіса статуя є саме цією копією.

Більш того, Зіса вважає, що робота Мікеланджело є не просто копією. Увага, яку майстер приділив деталям, робить її самостійним твором. Археолог також виявила деякі загальні риси у розглянутій скульптурі та статуї Лоренцо Медічі роботи Мікеланджело з Капели Медічі у Флоренції.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Знайшли невідому скульптуру Мікеланджело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі