вівторок, 08 травня 2007 10:17

Знайшли могилу царя Ірода (ФОТО)

 
Група учених з Єврейського університету в Єрусалимі у понеділок увечері оголосила, що їм вдалося знайти місце поховання царя Ірода.

Подробиці відкриття будуть оприлюднені на спеціальній конференції. До цього моменту вся інформація про знахідку тримається у секреті.

На підставі хронік вважали, що Ірод I, що помер у 4 році до нашої ери, був похований на Іродіоні - штучно насипаному у роки його правління горбі, що за 12 кілометрів від Єрусалиму. На території Іродіона, починаючи з 1956 року, проводилися розкопки, проте нічого схожого на поховання царя раніше виявити не вдалося.

За даними Ha"aretz, професор Єврейського університету Ехуд Нетцер провів археологічні розкопки у тій частині Іродіона, яку його попередники не розглядали як місце поховання Ірода I.

Він припустив, що могила може знаходитися у місці, розташованому між так званим Верхнім Іродіоном і двома палацами, збудованими на штучно насипаному горбі. Саме у цій частині горба у результаті і було знайдено поховання царя, повідомляє видання.

Ірод I Великий, який народився близько 73 року до нашої ери, був царем Іудеї з 40 року до нашої ери. Під час його правління територія Іудеї була розширена майже до меж стародавнього царства Давида.

Ірод I, демонструючи у зовнішній політиці лояльність Римській імперії, зумів добитися невтручання Риму у внутрішні справи Іудеї. Ім"я царя Ірода, що згадується у християнських текстах, стало узагальненим для жорсткого і властолюбного правителя, пише Лента.ru.




Зараз ви читаєте новину «Знайшли могилу царя Ірода (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі