середа, 19 грудня 2007 09:29

Знайдені в Криму ящики з боєприпасами належали російській армії

Хвилі винесли на східний берег Криму два ящики з боєприпасами. Один з них знайшли в Коктебелі, інший – у сусідньому селищі Орджонікідзе.

На новий вантаж натрапив під час обходу сторож пляжу. Потім там працювали оперативні групи міліції, МНС та служби безпеки. У кожному ящику були запали та 6 снарядів для гранатомета. Вибухівка призначена для знищення бронетехніки. Все – сучасного виробництва і в хорошому стані. Боєприпаси змащені маслом та акуратно запаяні в целофан.

Начальник кримської міліції Анатолій Могильов в інтерв"ю повідомив, що зброя російського виробництва. Ящики з маркуваннями, тож тепер військова прокуратура має з"ясувати, куди і до кого вони прямували і як потрапили у відкрите море. Нагадаємо, під час буревію 11 листопада постраждали більше десяти російських суден. Кораблі проігнорували штормове попередження і не увійшли в бухти.

Анатолій Могильов, начальник ГУ МВС України в Криму: "Ці ящики були змиті в морі з якогось корабля або скинуті випадково в море. Або, може, якісь військові підрозділи там проводили вчення у цьому місці на пляжі, на березі і кинули десь там. Приналежність боєприпасів до сучасної армії або російською, або українською, враховуючи, що озброєння ідентичне і у тих, і у інших, то встановлюватиметься, кому з конкретних військ і частин належать дані боєприпаси", повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Знайдені в Криму ящики з боєприпасами належали російській армії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі