пʼятниця, 28 січня 2011 13:18

ЗМІ: У ресторанах Грузії заборонили пісні російською, штраф - $ 277

ЗМІ: У ресторанах Грузії заборонили пісні російською, штраф - $ 277

У ресторанах Грузії влада негласно заборонила музикантам виконувати пісні російською мовою.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс".

Незалежний грузинський телеканал "Маестро" показав сюжет, у якому йшлося про те, що тиждень тому до служби доходів міністерства фінансів Грузії викликали директорів великих ресторанів. Їх попередили, що за виконання російських пісень в їхніх закладах вони будуть на перший раз оштрафовані на 500 ларі ($ 277). Попередили і про те, що це розпорядження треба виконувати, але нікому не говорити, що воно йде від влади.

"Якщо ця заборона буде прийнята на рівні закону, то весь світ сміятиметься з Грузії, так як це дійсно маразм", - заявив телеканалу "Маестро" відомий у Грузії естрадний співак і композитор Темур Рцхіладзе.

Він повідомив і про те, що кілька днів тому був в одному з ресторанів, і відвідувачі попросили його виконати свою пісню, написану російською мовою. Однак дирекція ресторану заборонила це робити.

У середині січня агентство "Новини-Грузія" повідомляло, що в меню грузинських ресторанів незабаром буде зазначено, що 20% території Грузії окуповані Росією. Парламентський комітет освіти науки та культури розглянув і схвалив відповідну ініціативу депутата Шоти Малашхія. Вона передбачає поправки до закону "Про окуповані території".

"Ми маємо щодня нагадувати жителям Грузії, а прибулі туристи повинні знати, в якому становищі перебуває країна, що 20% її території окуповані. Приватні компанії, будь то, наприклад, торгові мережі або компанії стільникового зв'язку, будуть зобов'язані в рекламних буклетах, брошурах зазначати фразу: 20% території Грузії окуповано", - роз'яснив свою ініціативу депутат.

За його словами, такі ж зобов'язання покладуть на ресторани і кафе.

"Турист повинен знати, що та сума, яку він витрачає, йде на деокупацію країни і розвиток", - заявив Малашхія.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що Всеукраїнське об'єднання "Свобода" закликало закривати російські театри та школи в Україні.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ: У ресторанах Грузії заборонили пісні російською, штраф - $ 277». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі