понеділок, 22 листопада 2010 18:18

Злодій заховав вкрадені церковні дзвони у тещі

Злодій заховав вкрадені церковні дзвони у тещі

Два церковні дзвони, викрадені із дзвіниці села Комарівка Бережанського району Тернопільщини, знайшли у Хмельницькій області.

Про це Gazeta.ua повідомили у відділі зв'язків із громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Троє підозрюваних віком від 27 до 37 років працювали на будівництві церкви в Івано-Франківській області. Вони приїхали із Хустського району Закарпаття.

За словами правоохоронців, місцевий священик розказував, що скоро купуватиме дзвони, а за них треба буде багато заплатити. Це і наштовхнуло трьох чоловіків на крадіжку.

Злодії проїжджали через Тернопільщину і звернули увагу на покриті бронзою церковні дзвони у Комарівці. Уночі автомобілем ВАЗ-2115 знову приїхали в село.

Дзвони знесли на руках до дороги, там з них зняли металеві кріплення, повантажили в автомобіль. Відвезли їх додому до тещі одного із крадіїв. Жінка не знала, що прийняла крадене з церкви у сусідній області.

Як повідомив начальник УМВС України в Тернопільській області, генерал-майор міліції Федір Бортняк, "міліціонерам довелося неодноразово побувати в Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Закарпатській та інших областях, щоб розплутати злочин, розкриття якого стало справою честі".

Двох крадіїв затримали у Хмельницькій області, ще одного - на Закарпатті. Операції відбувалися одночасно, щоб ніхто зі зловмисників не втік. Один із них раніше судимий за крадіжки.

Дзвони виявилися непошкодженими. Лише на одному зловмисники відбили букву, аби перевірити цінність металу.

Міліціонери мають передати знайдені дзвони наступної неділі, 28 листопада.

"Надіємося, за той тиждень вдасться закінчити дзвіницю. І більше такої ситуації не повториться", - наголосив парох церкви Христа-Царя у Комарівці о. Михайло Забанджал.

Нагадаємо, церковні дзвони вагою 100 і 30 кг громада села Комарівка купила у Перемишлі у Польщі. За один заплатили 1,5 тисячі євро, гроші на інший подарувала заробітчанка з Італії.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Злодій заховав вкрадені церковні дзвони у тещі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі