четвер, 10 травня 2007 12:15

Злодій вкрав Біблію з унікальною друкарською помилкою

Злодій виніс із сільської церкви у британському графстві Хемпшир Біблію 1717 року видання, відому дивовижною друкарською помилкою. Складач зробив помилку в Євангелії від Матвія, і в нього з "Притчі про виноградник" вийшла "Притча про оцет" ("The Parable of the Vineyard" - "The Parable of the Vinegar"). На думку поліцейських, грабіжник полював саме за цим рідкісним екземпляром. Він не тільки виніс з церкви книгу, що зберігалася в закритій скляній шафі, але й підклав на її місце інший том.

Поліція графства спантеличена тією обставиною, що майже одночасно з крадіжкою в церкві Діви Марії в Твайфорді, де зберігалася Біблія з друкарською помилкою, була пограбована ще одна церква, розташована в дев"яти милях (14,5 кілометрах) від цього місця. З храму Святого Іоанна у Ферлі Чемберлейн злодій виніс сім томів старовинних видань Старого і Нового завітів, повідомляє Lenta.ru, посилаючись на газету The Independent.

Зараз ви читаєте новину «Злодій вкрав Біблію з унікальною друкарською помилкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі