середа, 07 листопада 2007 19:52

Злочинець, який влаштував стрілянину у фінській школі залишився живий

18-річний злочинець, який влаштував стрілянину у фінській школі Йокела, залишився живий. Він доставлений в лікарню міста Туусула в критичному стані після невдалої спроби самогубства, повідомляє AFP.

Разом з тим, збільшилася кількість жертв стрілянини у фінській школі. Тепер число загиблих складає 8 людей. Раніше надходили суперечливі відомості про потерпілих: спершу з"явилися повідомлення про трьох убитих, потім - про одного убитого і трьох поранених; пізніше кількість поранених збільшилася до чотирьох. Останній раз з місця подій повідомлялося про сімох загиблих, кількість поранених не уточнювалася.

Суперечливими були і повідомлення про долю злочинця: кілька годин тому інформагентства розповсюдили інформацію про те, що він помер.

Вісімнадцятирічний підліток відкрив стрілянину в школі Йокела, розташованій в Туусулі, місті в 50 кілометрах на північ від Хельсінкі, 7 листопада 2007 року. За два тижні до інциденту на сайті YouTube було розміщено відеозвернення від користувача Sturmgeist89, в якому йшлося про швидку розправу над учнями і працівниками школи Йокела. Згодом цей ролик був видалений адміністрацією YouTube у зв"язку з порушенням правил користування сервісом. Обліковий запис вбивці заблокований.

Останній ролик, який був завантажений Sturmgeist89, озаглавлений "Я просто перевіряю мій пістолет". Судячи з пояснень до вже видаленого ролика, знаряддям вбивства міг стати пістолет Sig Sauer калібру .22 (5,6 міліметра) швейцарського або німецького виробництва, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Злочинець, який влаштував стрілянину у фінській школі залишився живий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі