понеділок, 12 травня 2008 18:39

Злочинець грабував заробітчан за допомогою медпрепаратів

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю розкрили низку розбійних нападів на громадян, які приїздять до столиці залізничним транспортом міжнародного сполучення, а саме "заробітчан". Про це повідомила прес-служба ГУБОЗ МВС України

За підозрою у скоєнні цих тяжких злочинів працівники УБОЗ затримали безробітного М. (1968 р.н.), знаного у кримінальних колах на прізвисько "Маз", раніше двічі засудженого за пограбування. За інформацією оперативників, раніше "Маз" належав до потужного організованого злочинного угруповання, розгромленого працівниками київського УБОЗу.

Як встановили оперативники УБОЗ, схема злочинних дій була наступною: "Маз" під виглядом приватного таксиста під"їжджав до потягів міжнародного сполучення, зокрема з Росії та Білорусії. На пероні він обирав потенційну жертву, як правило, трудового мігранта, котрий повертався додому із заробленими коштами. Далі зловмисник пропонував свої транпортні послуги. Під час перевезення він зупиняв автомобіль біля найближчої АЗС і пригощав жертву кавою, додавши у напій медичний препарат феназепан.

За висновками фахівців, ця речовина впливає на центральну нервову систему людини та призводить до втрати свідомості, а при передозуванні – до смертельних випадків. В непритомному стані потерпілого зловмисник вивозив за межі Києва. Вже в лісосмузі відбирав кошти та цінні речі, хоча, іноді він залишав 20-30 гривень – на проїзд.

Під час затримання у підозрюваного вилучено чотири пігулки медичного препарату феназепан та інші речові докази.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи.

У разі, якщо Ви стали жертвою таких злочинів звертайтеся до відділу боротьби з організованою злочинністю УБОЗ ГУМВС України в м. Києві за телефоном: 521-66-29 або 02.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Злочинець грабував заробітчан за допомогою медпрепаратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі