четвер, 30 квітня 2020 06:50

Зливи та спека: травень здивує примхами погоди

Зливи та спека: травень здивує примхами погоди
Gazeta.ua Погода у травні: зливи та справжнє літо прогнозують в останній місяць весни

Останній місяць весни почнеться дощем з грозами. Він пошириться на всю територію України із західних областей – Львівщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Буковини, Волині.

Триватиме така погода до 4 травня.

"На початку травня територією України будуть переміщуватись атмосферні фронти. Саме вони принесуть дощі з грозами та швальним вітром. Поривчасті вітри будуть короткочасними, - говорить Gazeta.ua завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Середня за добу температура повітря буде вище 15 градусів. А максимальна вдень сягатиме від 16 до 20, а місцями навіть 25 градусів тепла. Але не виключені заморозки.

"Травень дуже примхливий місяць. Тому українцям варто стежити за погодою. Синоптики дають більш точний прогноз за 2-5 днів. Загалом травень буде теплим. Навіть вже зараз ми спостерігаємо літні дні", - додає кліматолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метеорологи зафіксували в столиці рекордний дощ

В багатьох регіонах України 30 квітня погіршиться погода. Оголосили штормове попередження.

Синоптики прогнозують дощі. Місцями температура повітря сягне +25 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Зливи та спека: травень здивує примхами погоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі