вівторок, 04 жовтня 2011 15:55

"Живі" мости з коріння фікусів витримують на собі 50 людей одночасно
7

Фото: Фото: inhabitat.com

Сільські жителі поселення Мегхалая (Індія) вирощують з рослин мости, на яких можна жити та які втримують більше 50 осіб одночасно.

У місті Черапунуй і в регіоні навколо нього щороку випадає рекордна кількість опадів. І в цьому дощовому вологому кліматі чудово ростуть фікуси, які схожі на каучук за своєю еластичністю. У дерев спостерігається вторинна коренева система, яка росте цокольним поверхом.

Таким чином жителі будують цілі системи з цупких, але разом з тим еластичних мостів. Вік деяких індійських мостів сягає 500 років.

Такі витвори "живої архітектури" жителі поселення Мегхалая почали робити достатньо давно ще під час воєн понад 500 років тому, використовуючи мости з фікусів для пересування в непрохідній місцевості та для перетину струмків і річок.

Процес створення такого мосту займає більше 15 років. Спочатку коріння фікусу з одного берега річки "випускається" назовні, а не в землю, до того часу, поки воно не досягне іншого берега. На протилежному боці річки коріння вростає в грунт - і утворюється висячий міст через річку чи ущелину.

У цьому регіоні існує навіть двоповерховий міст, який складається з двох мостів, що виросли одночасно одне над одним. Така природна споруда вважається єдиною в своєму роді та немає аналогів.




Зараз ви читаєте новину «"Живі" мости з коріння фікусів витримують на собі 50 людей одночасно ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі