пʼятниця, 06 липня 2007 14:22

Житомирські вандали здавали хрести з могил на металобрухт

 В Житомирській області правоохоронці затримали групу могильних злодіїв. Вночі чоловіки навідувалися на кладовища, де за допомогою магніту шукали хрести з неіржавіючого металу і викопували їх. "Трофеї" ховали в озерах, а потім розпилювали і здавали на металобрухт.

Патрулювання, організовані міліцією, не давали ніяких результатів. Зловмисники зникали на тиждень-два, а потім з"являлися в новому місці.

- Другого липня біля першої години ночі також проходило чергування, в якому я особисто брав участь. Були задіяні працівники Андрусівського райвідділу. Були почуті підозрілі звуки на кладовищі. О першій годині ночі працівники міліції оточили кладовище по периметру, і стежили за їх подальшими діями, - повідомив Олексій Поліщук, заст. керівника Андрусівського РВ міліції. Шум на кладовищі був від магніту, яким зловмисники перевіряли, з якого металу зроблений хрест. Один з оперативників пішов на звук.

Вже у райвідділі затриманий на місці злочину розповів, що "трофеї" разом з друзями якийсь час ховали у  місцевих ставках, щоб їх не зловили "на гарячому". Потім переносили у приміщення, де і розпилювали. Затриманий говорить, усвідомлював, що грішить, але дуже були потрібні гроші.

Порізані хрести вандали продавали місцевому комерсантові. Чоловік запевняє, що довгий час навіть не підозрював, звідки возять йому неіржавіючий метал.

- Вони почали приносити метал з січня цього року. Ну, він був в мішках, порізаний на шматочки. Я його зважував, і давав їм за кожне кіло по 7 гривень 50 копійок. Пізніше я дізнався, що це метал був з кладовища. Таблички побачив. Таблички я віддавав. Вони їх або викидали або топили, - заявив підозрюваний. Сам комерсант відвозив порізані хрести до Житомира, і здавав в пункти прийому металобрухту, але вже майже удвічі дорожче.

Четверо чоловіків, які так чи інакше причетні до крадіжок з кладовищ, тепер спілкуються із слідчими. Правоохоронці намагаються з"ясувати, яку кількість хрестів вони вкрали, і в яких районах області, передає НТН

Зараз ви читаєте новину «Житомирські вандали здавали хрести з могил на металобрухт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі