субота, 10 листопада 2007 11:35

Житомирщину на Говерлі представлятиме зразок землі з малої батьківщини українського гетьмана

На Житомирщині відбулася церемонія відбору зразка землі, яку відвезуть на Говерлу для встановлення пам"ятних символів.

Про це повідомили у прес-службі Житомирської обласної державної адміністрації, нагадавши, що 10-12 листопада в рамках робочої поїздки Президента України Віктора Ющенка до Івано-Франківської області відбудеться церемонія встановлення пам"ятних символів на г. Говерла, в т.ч. закладання зразків землі з усіх регіонів до підніжжя Монумента.

Церемонія відбору землі за участі голови Житомирської облдержадміністрації Юрія Забели відбулася у селі Вигів Коростенського району – на малій батьківщині відомого українського гетьмана Івана Виговського.

"Древня Іскоростенська земля, яка була свідком багатьох значимих історичних подій Поліського краю та України, гідна представляти Житомирщину на найвищій горі України – на місці, де невдовзі постане Монумент єдності та соборності українського народу", - сказав губернатор.

Він також повідомив, що акція з відбору зразків землі в ці дні відбувається в усіх регіонах України.

Зразок землі з батьківщини Івана Виговського передано голові обласної молодіжної громадської організації "Студентський магістрат" Віталію Кирилюку, який представлятиме Житомирщину на церемонії встановлення національних символів на Говерлі, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Житомирщину на Говерлі представлятиме зразок землі з малої батьківщини українського гетьмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі