четвер, 21 серпня 2008 17:32

Жителям Сектора Газа перестали видавати паспорти

Адміністративні органи Сектори Газа, підконтрольні радикальному ісламському руху ХАМАС, припинили видачу паспортів, оскільки у них більше не залишилося бланків, передає агентство AssociatedPress.

Бланки паспортів прямували в Газу із західного берега річки Іордан офіційними органами Палестинської автономії, президент якої Махмуд Аббас вважається світовою спільнотою єдиним легітимним главою палестинців.

Проте влада ПА нещодавно припинили відправляти бланки в Сектор, заявивши, що у них у самих нічого не залишилося і вони чекають поки з друкарень, розташованих у Франції, не прийде нова партія.

Проте тоді як жителі Гази не можуть отримати паспорта, щоб виїхати за кордон на роботу або на лікування, на Західному березі паспорти продовжують видаватися як і раніше. Це змусило деяких представників ХАМАСа стверджувати, що Махмуд Аббас намагається таким чином чинити на них політичний тиск.

З 2007 року, коли ХАМАС шляхом озброєного тиску захопив владу в Секторі Газа, посунувши звідти представників очолюваного Аббасом руху ФАТХ, між ФАТХом та ХАМАСом не припиняється відкрита ворожнеча. Нещодавні переговори про примирення, що проходили при патронажі влади Катару в Досі, очікуваних результатів не принесли, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Жителям Сектора Газа перестали видавати паспорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі