середа, 17 вересня 2008 15:42

Жителів зруйнованих "Айком" міст виселять примусово

Влада округу Галвестон штату Техас готова застосувати надзвичайні повноваження для виселення жителів Боліварського півострова - вузької смуги землі, що виступає в Мексиканську затоку. Як повідомляє AssociatedPress, влада готова піти проти волі особливо впертих громадян "заради їхньої власної безпеки".

Під час наближення урагану "Айк" жителів півострова попередили, що якщо вони не евакуюються, їм загрожує загибель. Близько 250 осіб з 30 тисяч не сприйняли ці попередження. Як заявив окружний суддя Джим Ярбро, серед них є "люди, які не збираються нікуди виїжджати і яких неможливо переконати".

"Айк" зруйнував майже всі будинки на півострові, розмив дороги, порушив електропостачання, водопостачання та газопостачання. Чиновники заявляють, що для початку відновних робіт необхідно виселити всіх людей, які залишаються на півострові.

Мер міста Галвестон Ліда Енн Томас пообіцяла, що представники влади "не будуть вдиратися в будинки і не викидатимуть звідти людей". Людей, яких виселять, розмістять неподалік, в межах округу Галвестон, аби вони не почувалися далеко від будинку.

За останніми даними, "Айк" став причиною загибелі 41 людини. За підрахунками страховиків, загальний збиток від нього склав до 18 мільярдів доларів.

Тим часом, учені, які досліджували геологічні зміни в зоні Мексиканської затоки за замовленням Національного управління з проблем океану та атмосфери, прийшли до висновку, що Галвестон, як і багато інших міст в прибережній смузі Техасу та Луїзіани через декілька років взагалі підуть під воду, а до кінця XXI століття буде затоплена вся південна Луїзіана, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Жителів зруйнованих "Айком" міст виселять примусово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі