субота, 12 квітня 2008 19:31

Жителів Риму розбудив землетрус

Сьогоднішній ранок почався для римлян з підземних поштовхів: землетрус магнітудою 3,8 стався в суботу вранці у Римі.

Як повідомляє РИА "Новости" з посиланням на італійське агентство АНСА, епіцентр підземного поштовху розташовувався неподалік від містечка Кастеллі Романі.

Особливо сильно відчули землетрус жителі південно-східного району італійської столиці. Близько 8 години ранку в суботу вони помітили, як труситься підлога й коливаються лампи. Численні сигнали про цю подію надійшли від переляканих громадян у поліцію і рятувальні служби.

Людських жертв і руйнувань немає.

Серія землетрусів сталася в Тихому океані.

Так, в акваторії острова Маккуорі в південній частині Тихого океану стався землетрус магнітудою 7,1. Епіцентр підземного поштовху знаходився в точці з координатами 158,4 градуса східної довготи і 55,6 градуса південної широти.

Відомостей про людські втрати або матеріальний збиток не поступало.

Постійного населення на острові, який перебуває під юрисдикцією австралійського штату Тасманія, немає. Відомо, що на заповідному острові, який оголошений Світовою спадщиною ЮНЕСКО, часто працюють учені.

Землетрус магнітудою 5,8 було зафіксовано в Тихому океані на островах Луайоте.

Підземні поштовхи на архіпелазі Луайоте (Франція) були зареєстровані в п"ятницю о19:45 за київським часом. Про постраждалих і збитки не повідомляється.

У минулу середу на архіпелазі вже було зареєстровано два землетруси - магнітудою 7,5 і 6.

Луайоте - група коралових островів у Тихому океані. Архіпелаг розташовано в ста кілометрах на північний схід від Нової Каледонії. Площа островів Луайоте - понад 2 тисячі квадратних кілометрів, чисельність населення складає приблизно 15 тисяч людей.

Острови Луайоте, як і Нова Каледонія, входять до складу володінь Франції, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Жителів Риму розбудив землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі