понеділок, 01 вересня 2008 10:00

Жителів Північної Осетії звинуватили в нападі на Кокойти

Прокуратура Південної Осетії пред"явила звинувачення двом жителям Північної Осетії, братам Вадиму і Владиславу Козаєвим, затриманим раніше через конфлікт з південноосетинським президентом Едуардом Кокойти. Як пише "Комерсант", їм інкримінують напад на представника влади (справа, як повідомляється, була порушена за статтею 318 російського Кримінального кодексу).

Брати Козаєви були затримані 9 серпня, наступного дня після початку військових дій в зоні конфлікту. За інформацією "Комерсанта", вони виїхали з Владикавказа в Цхінвалі, щоб вивезти звідти хвору матір. Видання відзначає, що один з них - Владислав - колишній десантник, який воював як в Абхазії, так і в Південній Осетії, інший - Вадим - співробітник північноосетинського МВС.

Брати прибули в Джаву (село в північній частині республіки), звідки йшла евакуація біженців до Росії. Там же тоді знаходився і Кокойти. Зустрівши братів, він запитав їх, що вони тут роблять. "А Владислав відповів: "Це що ти тут робиш? Втік з Цхінвала, коли там жінки і люди похилого віку в підвалах сидять під бомбами?", - розповіли газеті родичі Козаєвих.

Після цього, за інформацією "Комерсанта", охорона Кокойти побила братів (за непідтвердженими даними, в побитті взяв участь і сам президент), потім їх затримали. За словами родичів Козаєвих, затриманих спочатку тримали в Джаві, потім перевели в Цхінвалі. Сам Кокойти, виступаючи на прес-конференції в Москві, назвав їх "провокаторами" і заявив, що вони "нестимуть відповідальність за розкол осетинського суспільства".

Родичі Козаєвих, зі свого боку, зажадали, щоб справа двох братів, які мають російське громадянство і проживають в Північній Осетії, розглядалася за місцем проживання. Вони звернулися до різних органів влади, північноосетинське МВС у зв"язку з їхнім зверненням вже запитало інформацію у цій справі у силових структур Південної Осетії. Проте переведення затриманих до Росії їхнім родичам домогтися поки не вдалося, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Жителів Північної Осетії звинуватили в нападі на Кокойти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі