понеділок, 22 вересня 2008 18:45

Жителів Лозової навчають правильно поводитися з боєприпасами

Населення Лозівського району Харківщини, яке було евакуйоване у зв"язку з вибухами боєприпасів на складах 61-го арсеналу Міністерства оборони України, повністю повернулося до своїх будинків.

Про це повідомили у прес-службі Харківської ОДА з посиланням на начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації Володимира Росоху.

За його інформацією, станом на 22 вересня вибухи на 61-му арсеналі МОУ в Лозовій відсутні. Піротехнічні підрозділи здійснюють повторне обстеження території в зонах відповідальності й виконують заявки місцевих мешканців. Також постійно проводиться роз"яснювальна робота серед населення щодо правил поведінки при виявленні боєприпасів.

В.Росоха також повідомив, що зона очищення від вибухонебезпечних предметів навколо арсеналу скорочена й обмежена радіусом 500 м.

На сьогодні всі споживачі підключені до газопостачання, за винятком військового містечка.

Ремонтно-відновлювальні роботи на об"єктах соціальної та комунальної інфраструктури ТОВ "Сталь конструкція" і ТОВ "БК Укрпромбуд" ведуться згідно з затвердженими графіками.

Як повідомлялося, пожежа на 61-му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил України у Харківській області виникла 27 серпня 2008 р. Вогонь спричинив вибухи боєприпасів. За оперативною інформацією, в результаті НП ніхто не постраждав. Значна частина жителів 5-кілометрової зони була евакуйована, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Жителів Лозової навчають правильно поводитися з боєприпасами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі