понеділок, 21 травня 2007 19:25

Жителі Румунії із захопленням чекають будівництва військової бази США

Румунський народ з ентузіазмом чекає створення першої постійної американської військової бази на території країни. 2 травня парламент Румунії ухвалив розміщення трьох тисяч американських солдатів в чотирьох населених пунктах на півдні країни для посилення безпеки і розширення альянсу.

Зараз при використанні інфраструктури румунських об"єктів, що закрилися в 2004-2005 роках, йде будівництво бази. Це місце, розташоване в трьох годинниках льоту від Іраку, і раніше використовувалося США як трамплін для відправки спорядження в арабську країну.

Також військові бази США планується розмістити на полігонах в Бабадаге (повіт Тулча на межі з Україною), Лагодження (повіт Сибіу в центрі Румунії) і в Смердане (повіт Галац на межі з Молдавією). Перші військовослужбовці США зможуть прибути сюди вже літом 2007 року.

Небезпека, що Румунія, яка вступила в НАТО в 2004 році, стане мішенню міжнародного тероризму, не дуже турбує країну, яка з 2001 року що все тісніше зближувалася з США за допомогою таких жестів, як відправка 800 солдатів до Іраку, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Румунії із захопленням чекають будівництва військової бази США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі