четвер, 19 липня 2007 10:02

Жителі району Львівщини, що постраждав від фосфору, не отримають грошової компенсації

Жителі населених пунктів Буського району не отримуватимуть грошової компенсації, повідомив голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник. За його словами, немає підстав оголошувати Буський район зоною стихійного лиха. Збитки, нанесені в результаті катастрофи з жовтим фосфором компенсуватимуть лише після відповідної постанови Кабінету Міністрів і лише після відповідного моніторингу.

"Ми передбачуємо всі нанесені збитки. Це вже в межах 4 млн грн зазнала збитків львівська залізниця. І в межах 5 млн грн зазнали збитків у області. Безумовно, всі діти будуть відправлені на лікування, безумовно, там, де відбулося руйнування тих угідь або якихось будівель, споруд - безумовно, там буде відшкодовано", - повідомив Олійник у ефірі "5 каналу".

"Ми проводитимемо моніторинг не менше, ніж 2 місяці, а бажано 1 рік, і землі, і ґрунту, і води. Якщо не дай Бог там будуть перевищені норми - обов"язково ми ставитимемо питання про відшкодування", - сказав Олійник.

18 липня прем"єр-міністр Віктор Янукович доручив першому віце-прем"єру Миколі Азарову забезпечити виплату компенсацій потерпілим від катастрофи.

Як повідомлялося, о 16.55 16 липня в Буському районі на перегоні Красноє - Ожидів зійшли з рейок і перекинулися 15 цистерн товарного потягу з високотоксичним жовтим фосфором.

За матеріалами: РБК-Украина

Зараз ви читаєте новину «Жителі району Львівщини, що постраждав від фосфору, не отримають грошової компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі