середа, 11 червня 2008 11:55

Жителі острову Лесбос подали до суду на лесбіянок

Афінський суд відкрив у вівторок процес з визначенням правомірності вживання слова "лесбійський" і "лесбіянка" в контексті одностатевого кохання. Місяць тому жителі острова Лесбос подали до суду на представників сексуальних меншин, вимагаючи визнати за собою ексклюзивне право називатися лесбіянцями і лесбіянками.

"Так, лесбіянки виходять заміж!" - написано на плакатах у будівлі суду.

Лесбос - третій за величиною грецький острів -розташований недалеко від Туреччини. Його курорти особливо популярні серед прихильниць одностатевого кохання, які і називаються лесбіянками через поетесу Сапфо, яка жила на острові у 6 столітті до нашої ери.

"Якщо щось, слова, наприклад, використовувалися протягом століть, то це не робить їх автоматично вірними! Це неправильно - і сьогодні і вчора!" - говорить житель острова Пол Тіму.

Відповідач - Грецький союз геїв і лесбіянок - називає зусилля опонентів "абсолютно безглуздими". Його президент Євангеліа Вламі сподівається, що термін "лесбіянка" може бути використаний як жителями, так і в сексуальній конотації: "У цьому немає нічого поганого. В той же час поведінка жителів для нас виглядає як нехтування прав людини".

Спостерігачі вважають, що цей процес може створити прецедент і всьому світу доведеться відмовитися від слова "лесбіянка" в сексуальному контексті, повідомляє Euronews.

Зараз ви читаєте новину «Жителі острову Лесбос подали до суду на лесбіянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі