четвер, 18 жовтня 2007 12:58

Жителі Болівії громлять бари і борделі для врятування чоловіків

 У Болівії жителі трущоб міста Ель-Альто громлять бари і борделі. На думку погромників, тим самим вони рятують дітей і чоловіків від алкоголізму.

Погроми, в яких беруть участь сотні болівійців, почалися після того, за день до того у місцевій пресі з"явилася інформація про підпільний продаж розважальними закладами алкоголю неповнолітнім. Розлючені місцеві жителі, озброєні каменями і палицями, розбили шибки і підпалили інтер"єр у, принаймні, 20 барах міста Ель-Альто, розташованому неподалік від столиці Ла-Пас, повідомляє телекомпанія BBC.

В основному у погромах беруть участь місцеві жителі, стурбовані небезпечним сусідством шкіл і нічних розважальних установ. Організатором хвилі протестів виступила Батьківська федерація Ель-Альто.

"Ми хочемо припинити це, оскільки наші діти тут, наші чоловіки, всі чоловіки з родини проводять свій час тут", - говорить місцева мешканка Джастіна Мамані.

Зокрема, протестуючі добиваються від місцевої влади видання заборони на організацію барів і публічних домів поблизу шкіл.

Місцеве радіо Erbol вважає, що йдеться про "народне повстання", оскільки маніфестанти справедливо протестують проти відсутності контролю муніципальної влади відносно барів і борделів, які дають притулок злочинцям і розбещують неповнолітніх. На його думку, жителі міста вирішили навести порядок власними силами, будучи не в змозі більше терпіти криміногенну обстановку, створену на розташованих поблизу шкіл вулицях "Червоних ліхтарів".

Влада завіряє, що готова йти на поступки, а для наведення ладу використовуватимуть несилові методи.

Щоправда, за словами глави муніципальної ради Густаво Моралеса, проект нового закону про обмеження роботи барів вже створено. Згідно нових правил, мінімальна відстань між борделями і школами має  збільшитися з 300 до 500 метрів. Крім того, у новому законі вводяться тимчасові обмеження по роботі розважальних установ у нічний час.

Тим часом, Болівійське інформаційне агентство зазначає, що у вівторок для припинення безладів поліція використовувала сльозоточивий газ. Для забезпечення порядку були навіть задіяні співробітники служби охорони збірної Колумбії з футболу.

Хвилювання почалися у понеділок, коли маніфестанти вийшли на вулиці з вимогою до міської влади  збільшити асигнування на будівництво нових навчальних закладів і забезпечити безпеку їх дітей. За повідомленням газети La Prensa в одному з барів було знайдено кілька комплектів поліцейської уніформи, три бронежилети і гранати із сльозогінним газом. Для протестувальників це стало ще одним доказом припущення, що міська влада і поліцейські протегують цим розважальним закладам і навіть є господарями деяких з них.

У понеділок увечері було спалено чотири бари. А у вівторок безлади тривали до глибокої ночі, протестуючі розгромили ще 12 дискотек і барів, а також 14 домів розпусти.

Місцева представниця "працівників сексуальної праці" Лили Кортес заявила газеті La Prensa, що повії готові почати безстрокову голодовку у разі продовження насильства і навіть організувати "голий" марш до резиденції уряду країни з вимогою відновити зруйновані робочі місця.

У місті Ель-Альто з населенням близько мільйона осіб 358 офіційно зареєстрованих розважальних закладів і ще більше число підпільних. Це одне з бідних міст у країні, у якій 60% населення страждають від хронічного виснаження.

Мільйонне населення трущоб Ель-Альто брало активну участь у хвилі протестів "чорного жовтня", які кінець кінцем "звалили" уряд Гонсало Санчеса де Лосади у 2003 році.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Болівії громлять бари і борделі для врятування чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі