пʼятниця, 29 лютого 2008 08:37

Житель Шахтарська понад 20 днів катував дівчину

У суді Шахтарська розглядається справа про викрадення і тортури дівчини, повідомляє прес-служба Шахтарського міського відділу ГУМВС України в Донецькій області.

Мешканка Шахтарська звернулась у кримінальний розшук Шахтарського МВ з проханням знайти її дочку в листопаді 2007 року. Дівчина за тиждень до цього пішла на навчання в училище і додому не повернулася. Раніше мати не зверталася за допомогою в міліцію, тому що дочка періодично дзвонила їй з мобільного телефону і говорила, що у неї все добре, що вона живе у свого знайомого в Донецьку і скоро приїде додому. Але остання розмова з дочкою насторожила її, дівчина під час розмови плакала, проте нічого не хотіла пояснювати.

У ході розслідування було встановлено, житель Шахтерська, 1973 року народження, який ніде не працює ы раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини, перебуваючи в стані алкогольного сп"яніння, зустрів знайому дівчину, яка йшла на заняття в училищі.

У брутальній формі він запропонував їй поїхати разом з ним, але дівчина відмовилася. Тоді настирливий чоловік із застосуванням фізичного насильства усадив її на заднє сидіння автомобіля, забрав їйї мобільний телефон моделі "Самсунг" і 4 золотих кільця. Після чого повіз дівчину додому до свого друга, завів у квартиру, і насильно утримував протягом 23 днів.

Викрадач забороняв полонянці без його дозволу переміщатися по квартирі, ходити в туалет, обмежив у прийомі їжі, а також впродовж тривалого періоду часу неодноразово бив руками і ногами по голові, тулубу, кінцівкам. А щоб мати дівчини не хвилювалася, давав їй мобільний телефон і примушував дзвонити. При цьому студентка мала говорити тільки те, що він вважав за потрібне, а щоб уникнути неслухняності періодично припікав недопалком сигарети її ноги.

Начальник сектора кримінального розшуку майор міліції Андрій Семенчук розповів, що оперативникам вдалося встановити, що дівчина перебуває в Шахтарську, а наприкінці листопада надійшла інформація і про конкретне місцезнаходження розшукуваної. При перевірці отриманих відомостей співробітники кримінального розшуку знайшли дівчину і затримали зловмисника, який насильно утримував її у квартирі. При затриманні він чинив опір із застосуванням холодної зброї – нунчаків.

Крім того, під час огляду місця проживання затриманого, було вилучено виготовлену ним у домашніх умовах вогнепальну зброю, що незаконно зберігалася і, згідно висновку експертизи, придатна для здійснення пострілів.

Під час слідства затриманий відмовився давати пояснення, хоча його провина доведена зібраними матеріалами у справі. На даний час він звинувачується в скоєнні кількох злочинів – грабіж, незаконне позбавлення волі людини, тортури, незаконне поводження зі зброєю повідомляє АМИ "Новости-Украина"

Зараз ви читаєте новину «Житель Шахтарська понад 20 днів катував дівчину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі