пʼятниця, 06 квітня 2007 10:01

Житель Омська отруївся ртуттю, випивши кефіру

30-річний омич отруївся ртуттю, яка знаходилася в пакеті з кефіром. За даним фактом прокуратура Омська порушила кримінальну справу. Як повідомили в п"ятницю в прес-службі обласної прокуратури, 29 березня чоловіка доправили в токсикоцентр БСМП-1 із підозрою на гостре отруєння парами ртуті.

Він повідомив, що напередодні придбав в одному з супермаркетів міста літровий паперовий пакет з маложирним кефіром. При вживанні кефіру він побачив у пакеті речовину, схожу на ртуть, після чого звернувся по медичну допомогу.

За інформацією лікаря токсикоцентра БСМП-1 Омська, що лікує потерпілого, шкоди здоров"ю громадянина не завдано. Інших звернень громадян до медичних установ з подібними скаргами не поступало.

Прокуратура Омська спільно з фахівцями Росспоживнагляду з Омської області проводить перевірку аналогічної продукції, випущеної з 24 по 30 березня 2007 року. Зразки продукції направили на дослідження в "Центр гігієни і епідеміології в Омській області".

Згідно проведеному дослідженню, вміст ртуті в контрольній пробі маложирного кефіру, вилученій у виробника продукції, з датою виготовлення 24 березня 2007 року, перевищує гранично допустиму норму у декілька разів. У інших партіях молочної продукції вміст ртуті не виявили.

Прокуратура Омська порушила кримінальну справу за ч. 1 ст. 238 КК РФ (виробництво, зберігання або перевезення з метою збуту або збут товарів і продукції, виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки життя або здоров"я споживачів).

Також прокуратура проводить перевірку про повноту використання Росспоживнаглядом своїх повноважень при здійсненні нагляду і контролю за якістю харчової продукції на переробних підприємствах міста Омська і області, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Житель Омська отруївся ртуттю, випивши кефіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі