вівторок, 06 травня 2008 08:29

Житель Дагестану відсвяткував 118-ліття

Житель села Новосеребряковка Кизлярського району Дагестану Магомед Лабазанов може претендувати на звання найстарішої людини на планеті. Як повідомив представник адміністрації району Ахмедпаша Гаджімагомедов, 1 травня Магомед Лабазанов відсвяткував свій 118-й день народження.

"Магомед Лабазанов - найстаріший житель не тільки Дагестану, але і Росії, і світу. Пора б занести його ім"я в Книгу рекордів Гіннесу, тому що там чоловіків 118-річного віку немає", - заявив Гаджімагомедов.

За його словами, Магомед Лабазанов народився в селі Гадарі високогірного Цумадінського району Дагестану. До війни жив в Чечні, а після її початку був звільнений від мобілізації у зв"язку з похилим віком. У 1944 році Магомед Лабазанов був депортований разом з чеченцями до Казахстану. Після реабілітації якийсь час жив в Чечні, а потім перебрався в Новосеребряковку до земляків-аварців, що переселилися туди з Цумадінського району.

З п"яти дітей Магомеда Лабазанова зараз живі тільки молодший син і дочка. Окрім них у нього більше 20 внуків і правнуків.

Причиною свого надзвичайного довголіття дагестанець вважає здоровий спосіб життя і правильне харчування. Магомед Лабазанов ніколи не палив, не вживав алкогольних напоїв, а його улюбленою їжею завжди були страви з кукурудзи, кисломолочні продукти і черемша, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Житель Дагестану відсвяткував 118-ліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі