четвер, 13 січня 2011 12:51

Жінки, які не бажають народжувати, повинні працювати більше - Пенсійний фонд

Жінки, які не бажають народжувати, повинні працювати більше - Пенсійний фонд

Збільшення пенсійного віку в України, в тому числі пов'язане з низькою народжуваністю, тому жінки, які не бажають народжувати, повинні працювати більше, аніж ті, які народжують дітей.

Таку думку висловив директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Вадислав Машкін.

"У нас жінки не хочуть народжувати дітей. Нація, яка не народжує дітей, повинна працювати більше", - заявив Машкін.

За словами представника ПФУ, після введення нової пенсійної реформи, декретна відпустка не буде зараховуватися до стажу роботи.

Разом з тим пенсійний вік буде збільшуватися щорічно на 6 місяців і до 2021 року збільшиться на п'ять років.

Нагадаємо, 13 грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроект, яким запропонував підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 лютого 2011 року.

Цей законопроект також передбачає підвищення мінімального страхового стажу для отримання пенсії за віком з 5 до 15 років.

За словами президента Віктора Януковича, пенсійна реформа в Україні буде "надзвичайно важкою". "Наявне сьогодні співвідношення працездатного населення та пенсіонерів наближається до критичного показника, і затягування пенсійної реформи в Україні може призвести до соціальної кризи", - підкреслив Янукович.

Після прийняття пенсійної реформи пенсії для працюючих пенсіонерів не зміняться, за винятком держслужбовців і військових. У військових вислуга збільшується з 20 до 25 років і максимальна пенсія буде становити не більше 80% від окладу. Держслужбовцям, якщо вони будуть працювати після виходу на пенсію, буде нараховуватися пенсія за загальними принципами, тобто не більше 50% від окладу.

Коментарі

Зараз ви читаєте новину «Жінки, які не бажають народжувати, повинні працювати більше - Пенсійний фонд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі