середа, 27 лютого 2008 13:46

Жінки, які кинули палити, виглядають молодшими на 13 років

Жінки, які кинули палити, виглядають молодшими на 13 років
Коли жінка кидає палити, шкіра її обличчя молодшає на 13 років протягом 9 місяців. Крім того, представниці прекрасної статі не повнішають, як прийнято вважати, а навпаки, в 75% випадків худнуть або зберігають ту ж вагу. До таких висновків прийшли фахівці Італійського союзу з боротьби проти куріння, які представили у вівторок у Мілані результати своїх досліджень.

Дієтолог Лідія Левандовскі і директор дерматологічної клініки "Дермінг" Аделе Спаравінья з лютого по листопад 2007 року провели два наукові дослідження. У основу їх робіт ліг метод вивчення віку шкіри, в якому враховуються об"єктивні параметри, такі як еластичність, мікрорельєф і візуальні характеристики шкіри особи. У першому дослідженні брали участь 200 здорових некурящих жінок. Грунтуючись на отриманих результатах, учені розробили складну схему визначення віку шкіри особи.

У другому експерименті, який тривав 9 місяців, взяли участь 64 жінки різного віку. Їх змусили кинути палити і проходити аналізи кожні 3 місяці. Результат виявився дивовижним: шкіра учасниць цього дослідження в середньому помолодшала на 13 років, а важили вони на декілька кілограмів менше.

Італійський союз по боротьбі з курінням представив також рекламний щит, на якому зображений червоний каблучок, що гасить недопалок, а під ним напис: "Припинивши, ти будеш красивою", повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Жінки, які кинули палити, виглядають молодшими на 13 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі