середа, 07 травня 2008 08:22

Жінки більше постраждають від глобального потепління

Жінки більше постраждають від глобального потепління

Лауреат Нобелівської премії миру, кенійка Вангарі Маатаї заявила, що жінки постраждають від глобального потепління і зміни клімату взагалі більше, ніж чоловіки. Це пов"язано з тим, що жінки, за її словами, прив"язані до місця і більшою мірою залежать від природи і її ресурсів – води, землі і рослин.

У розмові з журналістами Маатаї повідомила, що в основному вона має на увазі жінок з країн, що розвиваються, населення яких складає велику частину всіх жителів Землі. Вона відзначила, що чоловіки – у разі несприятливих кліматичних змін – в змозі вирушити на інші території або навіть в іншу країну, а жінки вимушені залишатися там, де йде вирубка лісів, трапляються засухи і голод.

За словами іншого нобелівського лауреата Джоді Вільямс, зміна клімату становить загрозу безпеці. Частково через нього (а саме через спустошення сільськогосподарських земель), вважає вона, почався конфлікт в суданському Дарфурі.

Вільямс розповіла, що під час її останнього візиту в табір біженців на кордоні з Чадом вона бачила, як за водою, брак якої відчувається в регіоні, відправляють жінок і дітей. "Тому що якби за водою вирушили чоловіки, їх могли б убити, а жінці всього лише – всього лише! – загрожує зґвалтування".

Обидва лауреати вважають одним з головних винуватців змін клімату державу Сполучених Штатів Америки, яка, на їх думку, повинна обмежити об"єми викидів в атмосферу шкідливих речовин, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Жінки більше постраждають від глобального потепління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі