четвер, 10 червня 2021 20:35

Жінка з'їла голку у ковбасі - що буде, якщо ковтнути гостру річ

Якщо у їжу потрапив невеликий шматок скла і ви його проковтнули, то важкі наслідки малоймовірні. Дискомфорту не відчуєте.

Уламок проскочить травний тракт та вийде природнім шляхом, розповів Gazeta.ua завідувач ендоскопічного відділення Полтавського обласного онкодиспансеру Володимир Галінський.

"Є імовірність, що гострий край може порізати слизову оболонку шлунка чи кишківника і буде запалення. Але до серйозних наслідків не призведе - трохи поболить і заживе самостійно. Однак імовірність і таких пошкоджень дуже мала. Уламок ще може порізати глотку або застрягнути в кардінальному жомі (м'язовий клапан, який розділяє шлунок та стравохід. - Gazeta.ua) Але не у випадку із сумчанином, якому минулого тижня потрапив шматок скла в ковбасу. Там найбільша шкода могла бути - це поламаний зуб при надкушуванні", - сказав фахівець.

Серйозні пошкодження можна отримати, якщо випадково ковтнути плаский і гострий предмет. Наприклад, монету із заточеним краєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школяр проковтнув 25 магнітів

"Можуть бути важкі наслідки. Такі, як перитоніт (запалення очеревини. - Gazeta.ua)", - сказав лікар.

За десятиліття медичної практики він витягував з пацієнтів монети, кістки, шматки дроту, швейні голки, булавки.

Автор: Скріншот з відео під час ендоскопії
  Голка обома краями вп'ялася в стінку кишки
Голка обома краями вп'ялася в стінку кишки

"Швейну голку раз проковтнула жінка, яка любить домашню ковбасу. У її шматку голка і виявилася. Проштрикувала нею дірки, коли готувала страву. Голка проткнула кишку і залишилася стирчати. Це випадково виявили під час томографії по іншій причині. Направили до мене. Я одразу голку дістав і жінка поїхала додому. Навіть не знала, що з'їла гострий предмет", - розповів Володимир Борисович.

Аби запобігти потраплянню сторонніх предметів у шлунок, потрібно їсти невеликими шматками і ретельно пережовувати. Особливо м'ясні та рибні страви.

У Сумах пенсіонер Віктор Петров на днях ледь не з'їв шматок скла у ковбасі, яку купив у супермаркеті. Товар відніс у магазин і йому повернули гроші. Партію ковбаси з продажу вилучила Держпродспоживслужба Сумської області. Виробнику з Дніпра загрожує штраф.

Зараз ви читаєте новину «Жінка з'їла голку у ковбасі - що буде, якщо ковтнути гостру річ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі