пʼятниця, 27 квітня 2007 12:43

Зімбабве поставила рекорд інфляції

Рівень інфляції в Зімбабве в березні 2007 року в порівнянні з тим же місяцем минулого року виріс до рекордної відмітки в 2200 відсотків, повідомляє ВВС News. Місяць тому ця африканська країна вже встановила рекорд по інфляції, що склала 1700 відсотків. Публікацію даних березневого звіту відкладали, побоюючись подальшого підвищення цін на тлі економічної і політичної кризи, що продовжується.

До кінця 2007 року уряд прогнозує зниження інфляції до 350-400 відсотків. Керівник Центрального банку Зімбабве Гідеон Гоно (Gideon Gono) заявив, що валюта країни збереже свій курс по відношенню до американської валюти і складе 250 зімбабвійськіх доларів за долар США. Центральний банк збирається запропонувати новий курс на покупку іноземної валюти, щоб утворити новий стабілізаційний фонд.

Як повідомлялося раніше, ООН в своєму звіті назвала економіку Зімбабве такою, що найгірше розвивається в Африці. За підсумками 2006 року ВВП республіки зменшився на 4,4 відсотка. При очікуваному зростанні цін до кінця 2007 року до 4000 відсотків і підвищень рівня інфляції четверо з п"яти жителів країни залишаються безробітними і живуть за межею бідності, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Зімбабве поставила рекорд інфляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі