четвер, 14 серпня 2008 19:00

Зібрати першокласника обійдеться в 1000 гривень

Біля колишнього універмагу "Дитячий світ" у Чернігові стоять намети шкільного базару.

42-річний Ігор Дейнеко міряє шкільну форму на 8-річну доньку.

— Вибір цього року більший, — говорить батько. — Жаль, що чернігівські фабрики форм не шиють. Купуватимемо на шкільному базарі. Іра виросла з тої, в якій йшла до першого класу. Два роки тому шкільний костюм нормальної якості на дівчинку коштував від 150 гривень, тепер — 200–250.

Сім"я Гончаренків із села Кіпті Козелецького району приїхала до Чернігова збирати  6-річного Володимира до школи.

— Витратили тисячу гривень, — каже Тамара Гончаренко, 28 років. — Найдорожче коштує шкільна форма — 250 гривень. Канцелярське приладдя — стільки ж. По 70 гривень коштують туфлі й кросівки. 110 — спортивний костюм. Сорочка з краваткою — 55. Рюкзак купили за 95 гривень.

До магазину "ВіВат-канцелярія!" цьогоріч завезли рюкзаки з прозорою кишенькою для розкладу уроків.

— Шкільні рюкзаки в нас коштують від 50 до 205 гривень, — розповідає продавщиця Катерина Слюсар, 20 років. — Але найпопулярніші — за 109. У них ортопедична спинка, підсилене дно, міцніший матеріал. Ще дорожчі рюкзаки майже повністю прорезинені й міцні. Дівчата  шкільні ранці зазвичай обирають рожевих кольорів із малюнками ляльок. Хлопці — темні зі спайдерменами чи футболістами.

Зараз ви читаєте новину «Зібрати першокласника обійдеться в 1000 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі