понеділок, 19 квітня 2021 14:46

Зібрати найсвітліші голови та забезпечити умови на рівні західних - Зеленський дав завдання уряду

Зібрати найсвітліші голови та забезпечити умови на рівні західних - Зеленський дав завдання уряду
Президент Зеленський під час наради дав завдання створити сучасну лабораторію. Фото: .president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський на традиційній селекторній нараді щодо ситуації з третьою хвилкю пандемії коронавірусної хвороби Covid-19 в Україні завив про необхідність організації іноваційної лабораторії для розробляння вакцин.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Зеленський наголосив, що Україні "вкрай необхідно якнайшвидше підготувати найсучаснішу лабораторію для розроблення вакцин і ліків". З цією метою в державному бюджеті на поточний рік заклали 100 млн грн. Тепер шляхи виконання президентського завдання шукає Міністерство охорони здоров'я України.

"Нам потрібно зібрати наші найсвітліші голови й забезпечити їм умови роботи на рівні західних фахівців. України потрібна така лабораторія не лише в часи цієї пандемії. Загалом це може бути викликом майбутнього", - наводить ОП слова Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На апаратах ШВЛ в Україні перебуває рекордна кількість хворих

У МОЗ також доповіли про роботу над планом закупівлі вакцини від Covid-19 і щеплення населення. Уряд планує вакцинувати до 70% дорослого населення до кінця року.

Поліція склала 1300 адміністративних протоколів за перебування без маски в громадських місцях. Таку інформацію надав керівник Національної поліції Ігор Клименко під час селекторної наради на запитання Володимира Зеленського про те, чи покращилася ситуація з носінням масок.

Зараз ви читаєте новину «Зібрати найсвітліші голови та забезпечити умови на рівні західних - Зеленський дав завдання уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі