середа, 29 жовтня 2008 13:34

Жертвами серії вибухів в Сомалі стали не менше 25 осіб

Жертвами серії вибухів в двох містах на півночі Сомалі в середу стали, за попередніми даними, 25 чоловік, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на представників місцевих властей.

Агентство Ассошиейтед Прес повідомляє про 19 загиблих в трьох вибухах, що сталися в напівавтономному районі Сомаліланді. За словами представника місцевого керівництва Ісмаїла Адані (IsmailAdani), підрахунок жертв трагедії ведеться до цих пір, тому дані можуть змінитися в майбутньому.

У свою чергу, агентство Франс Прес розповсюдило інформацію про шість загиблих при двох вибухах в адміністративному утворенні Пунтланді.

П"ять вибухів сталися в середу в двох містах на півночі Сомалі. Два вибухи прогриміли в 10.30 за місцевим часом поряд з Міністерством внутрішніх справ в місті Босасо, яке є економічним центром Пунтланда. Місцева влада стверджує, що "напади були влаштовані терористами-смертниками".

Три інших вибухи сталися в місті Харгейса, столиці Сомаліланда, в кварталі, де розташована резиденція президента, поряд з штаб-квартирою ООН.

Поки жодне з терористичних угрупувань не узяло на себе відповідальність за вибухи. Кількість жертв і подробиці уточнюються.

У 1990-і роки Сомалі фактично перестало існувати як єдина держава, розпавшись на декілька невизнаних державних утворень. З кінця 2006 року і до кінця січня 2007 року в Сомалі йшли запеклі бої урядових військ з ісламістами, які контролювали велику частину країни, у тому числі і столицю держави Могадішо. За останні роки в країні загинули тисячі чоловік. В даний час ісламісти продовжують партизанську боротьбу і викрадання іноземців, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами серії вибухів в Сомалі стали не менше 25 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі