пʼятниця, 29 лютого 2008 10:23

Жертвами повеней і зсувів на Філіппінах стали не менше 45 людей

Жертвами повеней і зсувів на Філіппінах, у результаті безперервних, вже другий тиждень, злив, стали не менш як 45 осіб. 873 тисячі філіппінців евакуювали із затоплених і зруйнованих будинків у наметові табори для біженців. Десятки людей пропали без вісті. Про це йдеться в опублікованій сьогодні доповіді національного штабу цивільної оборони.

Найбільш катастрофічне становище склалось у провінції Албай на півострові Бічол. За даними філіппінського Червоного Хреста, в зоні стихійного лиха там опинилися 82 населених пункти, а кількість біженців становить на сьогодні 40,5 тисяч осіб.

Головним чином, це жителі сіл, розташованих біля підніжжя діючого вулкану Майон. Під впливом дощової води з його схилів почався схід грязьових селів і зсуви. Стихія завдала величезної шкоди сільськогосподарським угіддям і соціальній інфраструктурі провінції з населенням близько 1 млн людей, передає ИТАР-ТАСС.

Продовольство та інша гуманітарна допомога постраждалим перекидається військово-транспортними літаками філіппінських ВПС. Щорічно на 7 тисяч островів Філіппінського архіпелагу обрушуються від 22 до 27 тайфунів, супертайфунів і тропічних штормів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами повеней і зсувів на Філіппінах стали не менше 45 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі