четвер, 20 вересня 2007 13:11

Жертвам шкільних знущань дозволили самим карати мучителів

У Великобританії, де в школах надзвичайно поширений буллінг - систематичне фізичне насильство і словесні образи дітей з боку однокласників, уряд розробив нові правила, згідно з якими жертви зможуть самі вибирати покарання для своїх мучителів.

У відповідь фізична розправа в числі можливих покарань не передбачається, але на вибір пропонуються: прибирання сміття, змивання граффіті або арешт.

Це зробить покарання "справедливим" в очах учнів і дозволить жертвам знущань повернути упевненість в собі. За даними статистики, знущання в британських школах відбуваються все частіше.

У вказівках, які завтра планує опублікувати Управління дитячої, шкільної і сімейної політики, також приводиться ряд заходів з покарання "кибермучителів", які пригноблюють інших учнів по електронній пошті, за допомогою мобільних телефонів і інтернет-сайтів для спілкування..

У числі можливих заходів - конфіскація мобільного телефону, відвідини спеціальних уроків про небезпеки нових технологій і блокування доступу до певних веб-сайтів з шкільних комп"ютерів. Передбачається, що буде обмежений доступ до таких сторінок, як YouTube, який іноді використовують для розміщення фільмів з принизливим зображенням вчителів або записів з нападами на інших учнів.

За 2005/2006 навчальний рік в службу поступило 37 тис. дзвінків про знущання - це на 12% більше, ніж за попередній. Торішнє опитування, в якому взяли участь 8,5 тис. дітей, свідчить, що семеро дітей з десяти піддавалися нападкам з боку агресивних товаришів, пише The Daily Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Жертвам шкільних знущань дозволили самим карати мучителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі