неділя, 15 грудня 2019 03:13

Жертвам насильства будуть виплачувати компенсацію

Жертвам насильства будуть виплачувати компенсацію
В Україні запрацює Фонд відшкодування коштів жертвам насильства. Фото: Кременець.Сіті

В Україні планують створити Фонд відшкодування коштів особам, які пережили насильницькі злочини. Він має запрацювати в 2021 році.

Щорічно такі виплати будуть отримувати від 10 тисяч до 20 тисяч потерпілих, розповів заступник міністра юстиції Олександр Банчук в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

Жертва отримає кошти на фізичну та психологічну реабілітацію одразу після нападу, якщо надасть відповідні висновки судмедексперта і довідку з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Якщо людина загинула, то звернутися по компенсацію зможе хтось із її родичів. За надходженнями такий фонд становитиме близько 200-300 млн грн на рік. Це мінімальні прорахунки, які робили наші фахівці спільно із представниками Консультативної місії Європейського Союзу", - розповів він.

Про суму компенсації не повідомляється. Оскільки, як уточнив Банчук, цим питанням має займатися Кабмін: "Ми лише прописуємо, куди людині потрібно звернутися і як правильно це зробити, а також терміни розгляду заяв і здійснення виплат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мене 10 років ґвалтувала дружина: українець наважився на відверту розповідь

Кошти Фонду будуть поповнюватися за рахунок штрафів у кримінальних та адміністративних справах. Або ж судового збору в кримінальному провадженні для осіб, визнаних винними.

14 листопада у Києві вперше засудили чоловіка за домашнє насильство. 33-річного киянина, який систематично скоював психологічне та фізичне насильство у сім'ї, взяли під варту просто у залі суду. Він отримав три місяці арешту.

Зараз ви читаєте новину «Жертвам насильства будуть виплачувати компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі