четвер, 27 серпня 2020 22:39

Жертв коронавірусу ховатимуть за новими правилами

Жертв коронавірусу ховатимуть за новими правилами
Померлих від коронавірусу ховатимуть в мішку лише за певних обставин. Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров'я оновило для українців рекомендації щодо поховання померлих у результаті захворювання на коронавірус.

Так, людину, яка хворіла або мала підозру на коронавірус, і померла, повинні були ховати у герметичному мішку, тепер його мають використовувати лише за певних обставин. Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Ляшко зазначив, що ховати у мішку рекомендують у разі, якщо з тіла померлого виділяється чимала кількість рідини. Це пояснюється наявністю ризику потрапляння крапель біологічного матеріалу зараженого на слизові оболонки здорової людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У дитсадку виявили коронавірус - увесь заклад пішов на ізоляцію

"Ми оновили рекомендації щодо поховань 4 серпня, пішли на спрощення. Там написано використовувати мішки у разі, якщо з тіла померлого виділяється неадекватно велика кількість рідини. Якщо виділяється, то можуть загорнути, бо можуть бути бризки і є ризик потенційного потрапляння крапель", - зазначив головний санлікар.

У МОЗ рекомендують уникати скупчення людей під час прощання з померлим, дотримуватися маскового режиму, дистанції та користуватися антисептиками і рукавичками.

З'явився оновлений список регіонів червоної зони карантину. Туди потрапили населені пункти в п'яти областях, серед них два обласних центри - Івано-Франківськ та Чернівці.

Зараз ви читаєте новину «Жертв коронавірусу ховатимуть за новими правилами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі