четвер, 23 вересня 2021 09:27

Землю накриють потужні магнітні бурі: як уберегтися

До кінця поточного місяця та в жовтні планету накриють декілька сильних магнітних бур. Збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на сонці, можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я.

Сонячний спалах середньої сили очікується 25 вересня, повідомляють у Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця. Потім дводенна буря накриє Землю 28 і 29 вересня.

Автор: tesis.lebedev.ru
  Магнітні бурі у вересні
Магнітні бурі у вересні

У жовтні сонячні спалахи будуть 5 і 10 числа. У дні підвищеної сонячної активності в метеочутливих осіб може погіршитися самопочуття. Можливі головний біль, запаморочення, нудота, біль у м'язах і суглобах, підвищений тиск, загострення хронічних захворювань і безсоння.

Варто запам'ятати дати магнітних бур і для профілактики приготувати знеболювальні препарати, але не займатися самолікуванням. Відмовитися від кави, сигарет, спиртного, енергетиків, жирної та смаженої їжі. Пити трав'яний чай з ромашки, м'яти чи липи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири продукти, які допоможуть знизити рівень холестерину в крові

Погода впливає на самопочуття більшості людей, тому що організм пристосовується до змін у навколишньому середовищі. Містяни мало рухаються, рідко виходять на вулицю і звикли створювати комфортну температуру за допомогою кондиціонерів та центрального опалення. Тому в них знижується природна здатність до адаптації, а зміна погоди може позначитися на здоров'ї.

Зараз ви читаєте новину «Землю накриють потужні магнітні бурі: як уберегтися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі