понеділок, 19 жовтня 2020 11:01

Землю накриє найпотужніша магнітна буря року

Землю накриє найпотужніша магнітна буря року
21 жовтня розпочнеться кількаденна магнітна буря. Фото: wz.lviv.ua

Найближчими днями Землю накриє найпотужніша цього року магнітна буря.

"Штормити" планету почне вже 21 жовтня. У цей день магнітна буря досягне рівня 3 балів, кажуть у Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця.

Триватиме буря 9 діб. Пік припаде на 22-25 жовтня. У ці дні потужність магнітної бурі досягне позначки в 5 балів. 26 жовтня магнітні збурення ослабнуть до 4 рівня, а потім ще 3 дні продовжаться силою в 3 бали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погода в Україні: синоптики здивували прогнозом на понеділок

Магнітні бурі негативно впливають на здоров'я. Особливо страждають метеозалежні люди. Дехто відчуває головний біль і нездужання, інші переживають стрес і депресію. Фахівці радять таким людям наперед подбати про свій організм, аби мінімізувати впливу збурення.

Насамперед потрібно зменшити фізичні навантаження, добре висипатися і більше бувати на свіжому повітрі. Також варто влаштовувати релаксацію у вигляді, наприклад, контрастного душу. Імпульсивним і схильним до нервозності людям рекомендовано пити заспокійливі трав'яні чаї й уникати кави. Крім того, слід дотримуватися правильного режиму харчування: відмовитися від вживання жирної їжі та алкоголю.

Погода часто випробовує метеозалежних людей із хронічними хворобами. Від перепадів температури починає боліти голова і загалом погіршується самопочутті. Такі різкі скачки - не рідкісне явище цієї осені. Як боротися з таким станом, розповіла невролог Тетяна Майкова.

Зараз ви читаєте новину «Землю накриє найпотужніша магнітна буря року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі